Vision

Fotografi fångar ögonblick och tillfredsställer vår behov att  kommunicera. Alla strävar efter den “perfekta” bilden men detta kräver teknisk kunnande och skapande förmåga. Vi dokumenterar vår samtid som aldrig förr och en ny digital och social bildvärld håller på växa fram. Det finns ett förnyat intresse för den fotografiska bilden, men vår förståelse för bildspråket är bristfällig.

duva2

Vad är fotografi? En enkel definition lyder så här: ”Den fotografiska bilden har en förmåga att, med maximal skärpa och färgåtergivning, återge det som finns framför kamerans objektiv i exponerings ögonblicket.”
Men man kan också definiera fotografi på ett annat sätt.
Fotografi kan jämföras både med ett fönster och en spegel. Ett fönster mot omvärlden som visar oss världen utanför men också som en spegel av fotografen själv, hans val av vinklar och hans fokus på en viss ämne.

Den fotografiska bilden skapas tack vare ljuset. Genom fotografi kan du lära sig att uppskatta släpande ljus, dimmans mjuka toner eller sommarens skarpa kontrast. Du lär dig att utnyttja ljuset, skuggorna och även mörkret för att skapa spännande porträtt och landskapsbilder.

Adenko_studio1024_210

De flesta idéer handlar om förnimmelse, mönster eller känslor. Målet är sedan att förmedla din personlighet genom dina bilder och att utveckla dina färdigheter som fotograf.