uppkopplad verklighet

Vi lever mitt i ett paradigmskifte och tekniken förändras, koder och kunskap blir snabb inaktuell. Det nya teknik låter nya aktörer inom nyhetsförmedling ta plats. Facebook live är ett exempel på direktsändning via plattformen. Instagram tv är en annan kanal som tar besökare från traditionella webbsidor.

En värld av bilder
Vår mediekonsumtion har påverkas i grunden. http://facebook.com och http://instagram.com bl.a. har blivit maktfaktorer och gett den fotografiska bilden ny kraft. Vi möts av våra vänner och bekantas privata bilder, semester, fester, nyfödda och födelsebilder beblandas med dagensrätt. Men där finns även bilder från oroligheterna i Egypten, politiska debatt eller aktuella dansbandkonsert i Sverige som alla når ut med sina olika budskap. Företagen har också insett vilken potential de sociala medierna har att nå ut till rätt målgrupp.

Mediekanal
Genom film och fotografi och fotografi på webben når du din publik. Video och fotografi bäddas in i sociala medier och publiken behöver inte lämna sina flöden för att se och uppleva innehållet. Inga onödiga klick och inga browsers som ska öppnas i nya fönster. De nya plattform för att visa film har blivit mindre också men med bibehållen skärpa. Nya appar dyker upp och tillåter oss att dela och att ta emot filmer var vi än befinner oss.

Genom film på internet skapar du engagemang i ditt innehåll. Video har tio gånger högre sannolikhet att skapa just engagemang hos din publik. 59% föredrar nämligen rörlig bild framför text i sina nyhetsflöden. Film och musik och dess kombination väcker känslor.

Det finns flertal val, för dig som musiker, att lägga ut din musik på.
Youtube är väl fortfarande det största sajt. En tjänst heter artist.youtube om kanske är intressant att upptäcka. Apple music försöker ta sig fram. Soundcloud och spotify har än så länge inga rörliga bilder. Vilka fler?

Skärmavbild 2018-09-30 kl. 21.14.14.png

Olika projekt ser olika ut och en webbsida ska göras med hänsyn till målgrupp och syfte. Därför är det viktigt att en webbdesigner tar reda på vad kunden vill med sidan och varför. Det är även viktigt att veta vem hemsidan ska vända sig till till, för att kunna analysera vem som är målgruppen och därmed användaren.

Vi arbetar med en publiceringsverktyg som heter: WordPress.

Att arbeta med webbdesign betyder inte att du är expert på kodning men du ska ha förståelse för programmering.
Webbdesign sysslar med design för webben och dina kunskaper sträcker sig från Photoshop och Illustrator till kodning. Du måste förmedla en känsla och ha god kännedom om design och vad det innebär.
En webbsida måste vara estetiskt tilltalande för att särskilja sig ifrån andra och reflektera huvudaktör egen produktion.
Webbdesign gör en hemsida användbar, funktionell och användarvänlig. Dessa tre faktorer är de viktigaste i designen av en hemsida.